ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ - ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ

 

Τα μαθήματα γίνονται με βάση μία οργανωμένη γκάμα βιβλίων, κυρίως Αμερικάνικων, αλλά και Ελληνικών. Είναι συνδυασμένα με προσωπικές σημειώσεις, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό του δασκάλου, έτσι ώστε να αποτελούν μια πρωτότυπη και ολοκληρωμένη σύγχρονη μέθοδο κιθάρας.Με τη βοήθεια υπολογιστή και μουσικών προγραμμάτων η μάθηση γίνεται ευχάριστη και πολυδιάστατη.Σκοπός των μαθημάτων είναι μία πλήρης μουσική και τεχνική κατάρτιση, που θα επιτρέπει στον απόφοιτο μαθητή να μπορεί να καταλαβαίνει πώς λειτουργούν όλα τα μουσικά στυλ, καθώς και τον τρόπο που κινούνται στην ταστιέρα τα δάχτυλα και του πιο δύσκολου κιθαρίστα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων ο κιθαρίστας επιλέγει πλέον μόνος του το στυλ και τη μουσική τάση που θα ακολουθήσει έχοντας στρωμένα τα δάχτυλά του και ξεκάθαρο στο μυαλό του το τι ακούει και πώς θα πρέπει να προχωρήσει. Είναι στο χέρι του το πόσο καλός θα γίνει, πράγμα που θα εξαρτηθεί από το ταλέντο και τον χρόνο μελέτης του.Τα μαθήματα είναι χωρισμένα σε τρία επίπεδα :

A. BASIC

Στο πρώτο επίπεδο ο μαθητής θα μάθει όλα αυτά που χρειάζεται, ώστε να μπορεί να παίζει σωστά την κιθάρα. Η ύλη περιλαμβάνει όλες τις βασικές τεχνικές της κιθάρας, τα σημαντικότερα ακόρντα, ρυθμική κατάρτιση, διάβασμα παρτιτούρας και ταμπλατούρας, κλίμακες, τη Θεωρία της μουσικής, εκτέλεση των ρυθμικών μερών γνωστών κομματιών κατ΄επιλογή του μαθητή, εκτέλεση lead guitar κατ΄ επιλογή του δασκάλου.

B. INTERMEDIATE

Στο δεύτερο επίπεδο πέφτει το βάρος στην ανάπτυξη της τεχνικής και προστίθενται στην ύλη ασκήσεις ταχύτητας, μελέτη αρπισμάτων, tappings με όλα τα δάχτυλα του δεξιού χεριού, πολύπλοκα ακόρντα, κομμάτια κλασικής μουσικής διασκευασμένα για ηλεκτρική κιθάρα, μελέτη διαφορετικών μουσικών στυλ, δυσκολότερες κλίμακες και ρυθμικές ασκήσεις, η σύγχρονη Αρμονία, ακουστική εξάσκηση, αυτοσχεδιασμός, καθώς και κομμάτια με όλα τα μέρη τους κατ΄ επιλογή του μαθητή ή του δασκάλου

C. ADVANCED

Η τελική ευθεία. Σε αυτό το επίπεδο ο μαθητής ασχολείται με την ανάλυση και συνεχίζει τη μάθησή του μέσω αυτής. Ακόμα και τα πιο δύσκολα και αρμονικά πολύπλοκα κομμάτια αναλύονται, γίνονται σύνολο κατανοητών τμημάτων που έχουν άμεση σχέση με ό,τι αυτός έχει μάθει στα προηγούμενα δύο επίπεδα. ΄Ετσι μπορεί να μετατρέψει σε μέθοδο κιθάρας και μουσικής σύνθεσης οποιοδήποτε κιθαρίστα ή συγκρότημα τον ενδιαφέρει, να εμβαθύνει και να εμπλουτίσει το παίξιμό του με απεριόριστους τρόπους. Με την επίτευξη αυτού του στόχου έχουν ολοκληρωθεί και τα μαθήματα.

Η διάρκεια των μαθημάτων ποικίλει ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης, το ταλέντο, την αυτοπειθαρχία και τη θέληση του μαθητή. Η ύλη είναι συγκεκριμένη και ο ρυθμός ολοκλήρωσής της είναι στο δικό του χέρι.

GUITAR WORKSHOP leabel