Οι Μην Πυροβολείτε τον Πιανίστα δημιουργήθηκαν το 1982 από τους Ανδρέα Σούτη και Πάνο Οικονομάκη. Αρχικά  ονομάστηκαν I.O.S (Intermediate Oral Skills).

Το 1983 μετονομάστηκαν σε Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα.
Τα επόμενα χρόνια πέρασαν με πολλές αναστατώσεις, αλλαγές μελών και διακοπές ύπαρξης, καθώς οι συνθήκες μόνο εύκολες δεν ήταν - κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ροκ στη χώρα μας. Η μπάντα έκανε πολλά live παίζοντας σε club, θέατρα, μικρές pub- ακόμα και εκτός Αθήνας σε κάποιες πόλεις της επαρχίας και νησιά,παίζοντας διάφορα στυλ rock μουσικής, κυρίως ξένων συγκροτημάτων.


Το 1996 γεννήθηκε η ανάγκη να φτιαχτεί ένα προσωπικό άλμπουμ. Για 4 χρόνια η μπάντα απομονώθηκε σε προσωπικό της στούντιο και άρχισε να πειραματίζεται και να ηχογραφεί. Ο Οικονομάκης έγραφε τη μουσική, ο Σούτης μελωδίες και στίχους και όλη η μπάντα μαζί ενορχήστρωνε τα μέρη και τον ήχο των κομματιών. Το αποτέλεσμα ήταν το άλμπουμ Αίνιγμα που κυκλοφόρησε τέλη 1999 από την τότε Cyberdelia  Records του Δημήτρη Πούγουνα.

 
Δύο χρόνια αργότερα οι Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα σταμάτησαν τις εμφανίσεις τους έχοντας γίνει πια 20 χρονών. Το cd έχει ηχογραφήσει η προτελευταία σύνθεση της μπάντας που είναι ο Ανδρέας Σούτης φωνή και φωνητικά, ο Πάνος Οικονομάκης κιθάρα, ο Ηρακλής Μπουζιώτης μπάσο και φωνητικά, η Χριστίνα Μανιάτη κιθάρα και φωνητικά, και ο Θύμιος Μπούτσης
τύμπανα και κρουστά.

GUITAR WORKSHOP leabel