ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ                    

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής τα πήρε σε ηλικία 9 χρονών, με την κιθάρα άρχισε να ασχολείται 3 χρόνια αργότερα. Επί σειρά ετών παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας, πιάνου και ανωτέρων Θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο και αργότερα στο Ωδείο Αττικής. Παράλληλα έπαιρνε ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας και Jazz Αρμονίας πάνω στο υλικό του Berklee College.

Από το 1982 συμμετέχει σε Rock συγκροτήματα (Μην Πυροβολείτε τον Πιανίστα, Flowers of Romance, Βlues Mobile κ.α) δίνοντας για δύο δεκαετίες πλήθος συναυλιών και εμφανίσεων σε κάθε είδους χώρο στην Αθήνα και στην επαρχία.

Από το 1985 έως το 2016 παραδίδει μαθήματα κιθάρας με πρωτότυπο σύστημα που συνδυάζει τη σωστή μουσική γνώση και τεχνική με τους σύγχρονους ήχους μουσικών όπως το Rock, το Blues, το Metal κ.α.

 Από το 1991 ασχολείται συστηματικά με την ηχοληψία και τη μουσική παραγωγή καταλήγοντας να είναι συνιδιοκτήτης του στούντιο Εσώτερον λίγα χρόνια αργότερα.

 Το 2000 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ‘’ Αίνιγμα‘’ με το συγκρότημα ’’Μην Πυροβολείτε τον Πιανίστα’’ (Cyberdelia Records CBRDLX 6002) όπου υπογράφει τη μουσική.

 Το 2003 κατασκευάζει την πρώτη του κιθάρα     Enigma 03-001.

Τον Απρίλιο του 2003 το περιοδικό ‘’Pop + Rock”    (Rock + Roll) δίνει στο άλμπουμ ‘’Αίνιγμα’’ την 43η θέση μέσα στα 100 καλύτερα Ελληνικά ροκ άλμπουμ όλων των εποχών.

Το καλοκαίρι του 2005 επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη για να ανοίξει το “Enigma guitar workshop” - ένας χώρος πολύ προσωπικός που έχει ως στόχο εκτός των μαθημάτων και την ανάδειξη των  χειροποίητων κατασκευών του.

Τον Απρίλιο του 2006 φέρνει πρώτος στην Ελλάδα το Buzz Feiten Tuning System, ένα αμερικάνικο σύστημα βελτίωσης των εγχόρδων μουσικών οργάνων.

Το φθινόπωρο του 2006 παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά τους “VINTAGE”, μια μπάντα αφιερωμένη στην κλασική εποχή του rock (60’s - 70’s).

 

GUITAR WORKSHOP leabel